04 мар. 2014

Мозочен се случува кога текот на крвта богата со кислород кон мозокот одеднаш е прекината. Има два видови на напад: 1) Исхемичен напад што е предизвикан од создавање на масни наслаги (плаки) во мозочната артерија, или поради згрутчената крв што го блокира текот на крвта кон мозочната артерија. или 2) Хеморагичен (крварење во мозокот).

Copyrights ©2017: Дизајнирано од Ентер Доо, Охрид